Behandlingar

Behandlingar skador, värk och stelhet

Vi behandlar ett flertal olika skador, värk och stelhet i muskler och leder. Idrottsskador av olika slag är vanliga hos oss, och något vi har erfarenhet av att behandla. Även andra skador och smärtor som spänningshuvudvärk, nackspärr, ryggskott, whiplashskador, stukningar och generell värk och stelhet i leder och muskler. Ryggproblem som orsakar värk och stelhet är vanliga om värk och stelhet. Vi på Naprapat Danderyd hjälper dig när du har någon form av smärta eller stelhet i leder eller muskler. Rent generellt så kan vi utföra alla former av traditionell naprapati hos oss, inklusive massage och olika former av stretchövningar.

Individuellt behandlingsschema

Vi arbetar fram ett individuellt behandlingsschema åt dig, där vi lägger in behandlingar, övningar och annat som du kan tänkas behöva under din behandlingsperiod. Schlatter är något som kan vara vanligt hos barn och ungdomar, och innebär helt enkelt en överbelastning i skenbenet, vilket kan utvecklas till en svullnad eller en knöl. Den är vanlig hos ungdomar och äldre barn som fortfarande inte har växt färdigt, och är ofarligt men kan upplevas som smärtsamt. Vi på Naprapat Danderyd har utvecklat en behandlingsform, som vi med goda resultat har använt oss av i flera år. Vi behandlar denna form av skada med likström. Vår erfarenhet säger oss att de allra flesta kan återgå till en smärtfri vardag snabbt med hjälp av detta.

Ledbandsskador

Ledbandsskador i till exempel knän, handleder och axlar kan göra väldig ont och leda till en del följdproblem, som till exempel orörlighet och ihållande smärtor. Ofta uppstår ärrvävnad när detta läker, som i sin tur leder till stelhet. Vi Naprapat Danderyd har utvecklat en metod som gör att ärrbildningen blir väldigt liten och att rörligheten ökar, vilket i sin tur gör att du blir smärtfri efter en ledbandsskada. Vi har i många år behandlat elitidrottare med ledbandsskador, med mycket goda resultat. Muskelbristningar är också vanliga och har en benägenhet att kunna komma olägligt. Några orsaker till muskelbristningar kan vara dålig uppvärmning, överbelastningar och felbelastningar. Naprapat Danderyd arbetar med muskelbristningar genom att ge elbehandlingar, som avslutar blödningen snabbt, så att läkningen kommer igång snabbare och ärrbildningen blir väldigt liten. Muskelbristningar är väldigt vanliga bland idrottsmän och vi har behandlat många av dem genom åren.

Whiplashskador

Whiplashskador kan vara en skada som kan vara långvarig, ibland hela livet, med mer eller mindre svåra smärtor i nacken. De flesta kan få ett bra liv med rätt behandling. Vi på Naprapat Danderyd har utvecklat en behandling, som har som mål att individen med whiplashskada i vissa fall ska kunna återgå till sitt arbete. Det som är viktigt för alla med whiplashskador är att de får rätt behandling så snabbt som möjligt. Även om du har haft en whiplashskada under lång tid kan vi hjälpa dig med våra behandlingar, men då får du räkna med att det förmodligen kommer att ta längre tid. Vi kan förstås även hjälpa dig med alla former av smärtor, värk, stelhet och skador i muskler och leder. Kontakta oss så går vi igenom vad vi kan göra för dig.

Ultraljudsdiagnostik

Muskuloskeletal ultraljudsdiagnostik är något som vi på Naprapat Danderyd arbetar med. Den hjälper dig att få en bättre behandling genom att utföra ultraljud på musklerna, och på detta sätt kunna kartlägga skadorna på en djupare nivå. Man kan arbeta med många olika former av skador med hjälp av detta. Skadorna läker snabbare, vilket sparar både smärta, tid och pengar. Det är helt ofarligt och ger inga biverkningar.

Vi hjälper idrottare

Vi har under senare år arbetat med en mängd olika elitidrottsmän hos oss. En del av dem har varit bosatta i Danderyd. Vi kan få ut dem i träning och matcher väldigt fort efter en skada. Som idrottare får du professionell hjälp hos oss att behandla dina idrottsskador.

Vi hjälper företag

Vi har avtal med ett flertal företag här i Danderyd. Vi hjälper er med allt från musarm till stelhet i nacken. Vi kan erbjuda både förebyggande behandlingar samt behandlingar utifrån besvär som redan har uppstått. För individen är det skönt att kunna slippa smärta och sjukskrivning, och för företaget är det ur ett företagsekonomiskt perspektiv bättre att sätta in behandlingar snabbt, gärna i förebyggande syfte. Naprapaterna hos oss kan erbjuda behandlingar i form av massage och elbehandlingar. Vi ser utifrån de individuella behoven om vad som behövs göras.

Gym och träning

På Naprapat Danderyd finns även ett gym i direkt anslutning till kliniken, där du kan träna till en billig penning. Det är fräscht med helt moderna, tysta maskiner, som är uppbyggda enligt senaste teknik. Vi kan hjälpa dig att arbeta fram en träningsplan som är skonsam och passar för dig och dina behov. Träning kan vara bra både före, under och efter en naprapatbehandling.

Se mer information om Naprapati på Östermalm alternativt, behandling Med.Arbetarna

 

Naprapat i Danderyd

Behandla idrottsskador hos naprapaten i Danderyd norr om Stockholm.

Kontakt

Naprapat Danderyd